سرلشکر صالحی مطرح کرد؛
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران از تهدید یک نفتکش ایرانی توسط یکی از ناوهای ائتلاف خبر داد و گفت: این اقدام توسط ناوگروه نداجا قاطعانه پاسخ داده شد.
صبح
امروز رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان سراسر کشور با اشاره به
دخالت آمریکایی ها در منطقه غرب آسیا و برگزاری مانورهای نظامی و رزمایش
های دریایی با انتقاد صریح از حضور و دخالت نیروهای خارجی در منطقه و
همچنین اظهارات مقامات نظامی آنها در رابطه با رزمایش های ایران در منطقه
خلیج فارس فرمودند:
"
میگویند ایران در خلیج فارس رزمایش نداشته باشد؛ چه غلط ها!. از آن طرف
دنیا میآید رزمایش برگزار میکند؛ خب بروید همان خلیج خوکها، اینجا چه
میکنید!؟ خلیج فارس خانهی ما است. جای حضور ملت ایران است"
بلاشک
انتخاب این جمله هوشمندانه از سوی رهبرحکیم انقلاب در میان رسانه های جهان
و همچنین مجامع نخبگانی بازخوردهای فراوانی خواهد داشت. بدین منظور گزیده
ای از اتفاقات پیرامون خلیج خوک ها برای درک عمیق تر از هشدار رهبری معظم
انقلاب ارائه میکنیم.
خلیج خوکها
ناحیه ای در مرز کوبا و آمریکا است که بیش از 50 سال پیش(1961) جوخه ای
نظامی متشکل از 1500 سرباز تعلیم دیده متعلق به سازمان جاسوسی آمریکا، سیا،
به آن حمله کردند که این حمله مقدمه عملیاتی کاملاً محرمانه برای سرنگونی
حکومت تازه تاسیس فیدل کاسترو بود که «آیزنهاور» به عنوان پایه گذار اصلی
این ماموریت و «جان اف کندی» به عنوان ادامه دهنده آن ادعا می کردند که این
عملیات با هدف جلوگیری از گسترش کمونیسم در جهان انجام شده است. با این
حال کارها همانطور که برنامه ریزی شده بود پیش نرفت.(خبرآنلاین)
نویسنده در این کتاب با عنوان «فاجعه درخشان» قبل از هرچیز ذهن مخاطب خود را به جنگ ویتنام معطوف می کند و حادثه خلیج کوبا را به آن تشبیه می کند که مسائل زیادی برای اذهان عمومی در آمریکا روشن کرد. حادثه خلیج کوبا در اصل ماموریتی بود که بذر آن در دوران ریاست جمهوری آیزنهاور کاشته شد و تمام استدلال عملیات نظامی هم ترس شخصی رئیس جمهور وقت آمریکا از قدرت گرفتن اتحادیه جماهیر شوروی و طرفدارانش در جهان بود که فیدل کاسترو از نزدیکترین آنها به آمریکا محسوب میشد.
آیزنهاور اصرار داشت این ماموریت محرمانه باقی بماند که بعد از او، کندی با وجودی که شک و ابهامات زیادی در این ماموریت می دید ولی مجبور شده بود مخالفتی با این نظر نداشته باشد. ماموریت در 15 آوریل سال 1961 با برخی حملات هوایی به مواضع دفاعی کوبا آغاز شد که بعد از آن قرار شد گروه نظامی متشکل از تبعیدی های کوبایی به همراه نظامیان آمریکایی به خلیج کوبا حمله کنند که مقدمه سرنگونی حکومت کاسترو فراهم شود ولی در شروع کار همه چیز عکس شده بود.
کشتی هایی که قرار بود نیروها را در ساحل خلیج پیاده کند در منطقه ای پیش بینی نشده به گل نشسته و به خاطر مشکلات دیگری که در مراحل بعدی عملیات پیش آمده بود، کندی روز بعد یعنی 16 آوریل عملیات را لغو کرد تا نیروها روز بعد بتوانند با تجدید قوا به مواضع کوبا حمله کنند ولی به طور مرموزی کل ماموریت لغو شد به طوری که خود نیروهای نظامی نیز از این موضوع تعجب کرده بودند.
ضمن اینکه در هیچ سند تاریخی معلوم نشد که چرا این ماموریت از سوی مقامات آمریکایی لغو شد ولی درس هایی که می توان از این حادثه گرفت را باید در لیبی و عراق و افغانستان به مقامات آمریکایی گوشزد کرد. روزنبرگ در کتاب خود درس های دیگری به مقامات آمریکایی یادآوری کرده است و می نویسد: «به نظر می رسد اگر در آن زمان آمریکا موفق می شد کوبا را به اشغال خود درآورد هیچ چیزی به دست نمی آورد چرا که در زمان حال نتایج اشغال عراق و افغانستان چنین چیزی را نشان می دهند.»(خبرآنلاین)
برجام از زبان کارگران به دو روایت؛
روایت 1: جلوی صحنه
روایت 2: پشت صحنه
امیر سید کمال پیمبری معاون آموزش نیروی زمینی ارتش در جمع مدیران و کارکنان وزارت دفاع با گرامیداشت یاد و نام حضرت امام و شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: انقلاب شکوهمند اسلامی در کشوری روی داد که جزیره ثبات آمریکا بود و طبیعتاً ارتش ایران نیز وظیفهای جز حفظ این ثبات نداشت و همه هزینههای مادی رژیم گذشته نیز بر اساس همین وظیفه به پای ارتش ریخته شده بود.
وی با اشاره به اینکه از دست دادن ارتش ایران تنها یکی از خسارات سنگین نظام سلطه به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی بود، افزود: دشمن با آگاهی از این موضوع تلاش همهجانبهای را برای انحلال ارتش آغاز کرد، اما حضرت امام خمینی (ره) که پیش از انقلاب توانسته بود با برخی چهرهها که بعدها در رأس ارتش قرار گرفتند، ارتباط داشته باشند این توطئه شوم را خنثی کردند.
معاون آموزش نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه نظام سلطه از همان فردای انقلاب، مرزهای کشور را ناامن کرد، ادامه داد: در آن مقطع سپاه هنوز شاکله خود را نیافته بود، لذا تنها نهادی که میتوانست منسجم مقابل این توطئه بایستد ارتش بود.
وی اضافه کرد: از 46 هزار شهید ارتش، بیش از 2 هزار نفر آنان مربوط به فاصله زمانی پیروزی انقلاب تا آغاز جنگ تحمیلی است که این موضوع، از یک طرف نشاندهنده اهمیت مقابله حضرت امام با انحلال ارتش و از یک طرف نقش و کارکرد ارتش در آن مقطع است.
پیمبری مقطع فرار بنیصدر و شکلگیری عملیاتهای بزرگ را تجربهای ارزشمند از همگرایی ارتش و سپاه توصیف کرد و گفت: در طول دفاع مقدس عملیاتهای بزرگی چون آزادی خرمشهر و فتح فاو را داشتیم که امروز در برخی از دانشگاههای نظامی جهان تدریس میشود.
وی با تأکید بر اینکه هشت سال دفاع مقدس سبب شد تا کسی فکر تجاوز به ایران را در خاطرش نپروراند، تصریح کرد: جوانان مراقب باشند در محاسباتشان اشتباه نکنند چرا که چیزی به نام «همه گزینه روی میز است» وجود ندارد.
پیمبری در بخش دیگری از سخنانش از ارتش به عنوان نهادی مکتبی و ارزشی، صاحب دانش روز، باتجربه، کارآمد، فرمانبردار و متدین و حزبالهی نام برد و با اشاره به شرایط منطقه، شیطنتهای نظام سلطه در غرب آسیا را بخشی از تلاش آنان برای جلوگیری از نفوذ انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: ارتش به آن توان و بالندگی رسیده که بنا به تدبیر و دستور فرمانده معظم کل قوا در مأموریتهای مستشاری نیز حضور پیدا کرده و در کنار سپاه پاسداران به ایفای نقش بپردازد.
وی به ذکر خاطره ای از امیر سپهبد صیاد شیرازی پرداخت و ادامه داد: زمانی سرودی را آماده کرده بودیم که در آن آمده بود ارتشی و سپاهی، دو لشکر الهی اما شهید صیاد گفت بگویید یک لشکر الهی.
معاون آموزش نیروی زمینی ارتش در پایان سخنان خود با اشاره به دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: امروز اگر نیروهای مسلح اقتدار و توانمندی خود را به رخ دشمن میکشند نتیجه تفکر انقلابی، دانش و تلاش شبانهروزی دانشمندان و یکایک کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.